de Zwerfkast

Hyperdepiep heeft in het voorjaar van 2007 een caravan verbouwd tot reizend poppentheater. Bij het menu 'making off...' zijn de foto's te vinden van dit project. In de zomer van 2007 heeft de Haarlemse graficus Rob Clous in één week tijd een extreme-make-over uitgevoerd die de caravan veranderde in DeZwerfkast, ons nieuwe Reizende Poppentheater.

Vanaf juli 2007 is de kast operationeel. DeZwerfkast is de thuisbasis geworden van de poppen-karaktertjes Peter en Stuifie. Vanaf 2009 zullen de avonturen van de poppenkastbroers niet meer vanuit de theaterkast gespeeld worden. Na bijna 30 jaar trouwe dienst is die nu echt afgeschreven. Met DeZwerfkast bezoeken we jaarmarkten, braderieën, beurzen en vlomarkten. Wellicht ook een ideetje voor uw buurtfeest? DeZwerfkast maakt het veel makkelijker om buitenoptredens te verzorgen. Die werden tot op heden met de huiskamerkast uitgevoerd, mits de organisatie ons een winddichte accomodatie kon bieden.

Het zogenaamde braderieprogramma is klaar. Het is voor ons zeer eenvoudig om de thema's van de voorstellingen van DeZwerfkast aan te passen. U heeft een Kerstmarkt in oud Hollandse sfeer? een thematische markt? Wij passen in uw concept.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

DeZwerfkast.NL (achterzijde)DeZwerfkast.NL (speelzijde)De Haarlemse graficus Rob Clous is geen onbekende vormgever in poppenkastland. Van 1969 tot 1973 verzorgde hij de decors voor de TV-uitzendingen van Rikki en Slingertje, die door de AVRO uitgezonden werden vanuit het Haarlemse poppentheater Merlijn. Rob Clous heeft al eerder de poppenkastpoppen van ons poppentheater als inspiratiebron gebruikt voor zijn werk. Kijk ook eens via de menubutton 'Rob Clous' op de pagina van deze Haarlemse kunstenaar.